suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Geriatria

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Geriatria on lääketieteen erikoisala, joka keskittyy ikääntymisen ja ikäihmisten kokonaisvaltaiseen hoitoon. Geriatria pitää sisällään muun muassa muistisairauksien diagnosointia ja hoitoa, ikääntymiseen liittyvien oireyhtymisen tunnistamista ja hoitoa sekä moniammatillista geriatrista arviointia.

Kokonaisvaltaisen geriatrisen arvioinnin avulla pyrimme vastaamaan oikea-aikaisesti ikäihmisen yksi ...

Toimi näin

Ole ensisijaisesti yhteydessä omaan terveysasemaasi, jossa tehdään alkuarvio geriatristen jatkoselvittelyiden tarpeesta. Tarvittaessa sinut ohjataan geriatrisiin jatkotutkimuksiin. Kun oma terveysasemasi on kiinni ja tarvitset arvion hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvontaan numeroon 03 384 5000 tai ota yhteyttä chatin kautta.

Osastohoitoon tullaan yleensä päivystyksen kautta tai akuuttiosastoilta, jos tilanteessasi ilmenee tarvetta geriatriselle osastohoidolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakeutua tutkimuksiin, jos sinulla on esimerkiksi muistin heikentymistä, tasapaino-ongelmia tai jonkinlaisia kotona selviytymisen vaikeuksia. Selvittelyihin tullaan usein lääkärin lähetteellä tai kotihoidon työntekijän tai sinusta huolissaan olevan omaisesi yhteydenoton perusteella.

Jos olet työikäinen, muistisairauksien diagnostiikka ja hoito tapahtuu neurologialla.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 26.2.2024