suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia tarjoaa palveluja sinulle tilanteissa, joissa liikkumis- ja toimintakykysi on rajoittunut. Fysioterapiassa arvioidaan terveyttäsi, liikkumistasi, toimintakykyäsi sekä arkeasi rajoittavia oireita ja tekijöitä. Fysioterapia on terveyttäsi ja toimintakykyäsi tukevaa kuntoutusta ja oireitasi helpottavaa ohjausta, terapeuttista harjoittelua ja apuvälinepalvelua.

Fysioterapia pohjautuu te ...

Toimi näin

Katso alta asiointikanavat ja valitse haluamasi kunta.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan pääset hoidon tarpeen arvioinnin kautta tai julkisen terveydenhuollon ammattilaisen lähettämänä. Voit olla yhteydessä myös Omaolon kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 17.4.2024