suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapian tarkoituksena liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen sekä kivun lievitys. Parkano-Kihniö yhteistoiminta-alueella fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä ns. matalan kynnyksen fysioterapiaan. Pääpaino fysioterapiassa on arvioinnissa, ohjauksessa ja opastuksessa. Tavoitteena tarjota asiakkaille ohjeita ja keinoja omatoimiseen harjoitteluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

https://www.parkano.fi/asiakasmaksut/

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaParkanon kaupunki
Alue Kihniö, Parkano
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 29.6.2022