suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Fysioterapian ja apuvälinepalvelun keskeisenä tavoitteena on tukea ja parantaa asiakkaan toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapian perustehtäviä ovat itsehoidon tueksi annettava arviointi-, ohjaus- ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, apuvälinepalvelut, lääkinnällinen kuntoutus ja kuntouttava toiminta.

Terveyskeskuksessa annetaan sekä yksilö- että ryhmäterapiaa.

Toimi näin

Yhteydenotot arkisin puhelimella.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan tarvitaan terveyskeskuslääkärin tai erikoissairaanhoidon lähete.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLimingan kunta
Palvelusta vastaaLimingan kunta
Alue Liminka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 4.12.2019