suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran sote-keskuksen fysioterapiassa on tarjolla sinulle yksilö- ja ryhmäfysioterapiapalveluita. Fysioterapia toteutetaan poliklinikalla ja terveyskeskussairaalassa sekä tarvittaessa kotikäynteinä. Fysioterapia tarjoaa myös perhevalmennusta äitiysneuvolapalveluna ja toimii mukana kouluterveydenhuollon ryhtiseurannoissa.

Toimi näin

Kun olet saanut Euran sote-keskuksen lääkäriltä lähetteen, fysioterapian henkilökunta saa siitä tiedon ja soittavat sinulle, kun heillä on tarjota sinulle vapaata aikaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan pääset Euran sote-keskuksen lääkäreiden, yksityisen gynekologin sekä erikoissairaanhoidon lähetteellä.

Palvelu on maksullinen.

Fysikaalisen hoidon käynti yli 15-vuotiailta 11,60 €.

Fysioterapeutin ryhmäkäynti 5,70 €.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 8.2.2022