suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiapalveluihin kuuluvat muun muassa toimintakyvyn arviointi, omahoidon ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia sekä sairaalaosastoilla toteutettava kuntouttava toiminta. Lisäksi fysioterapiapalveluihin kuuluvat apuvälinetarpeen arviointi ja apuvälineiden lainaaminen. Fysioterapiatoiminnassa painottuvat asiakkaan motivointi sekä aktivointi omaehtoiseen harjoittel ...

Toimi näin

Fysioterapeutin vastaanotolle voit hakeutua lääkärin lähetteellä tai muun terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Voit myös itse ottaa yhteyttä suoraan hyvinvointikeskuksen ajanvaraukseen.

Fysioterapeutin suoravastaanotolle pääset joko hyvinvointikeskuksen lääkärivastaanoton ajanvarauksen kautta tai hyvinvointikeskuksen fysioterapia-ajanvarauksen kautta.

Erikoissairaanhoidon fysioterapiapalveluihin tarvitset aina lääkärin lähetteen ja fysioterapia toteutuu eri erikoisalojen poliklinikoilla sekä sairaalaosastoilla.Saatuasi lähetteen fysioterapiaan, varaa aika fysioterapiakäynnille.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiapalvelut ovat tarkoitettu kaiken ikäisille ja palveluita toteutetaan sekä henkilökohtaisena yksilöohjauksena että ryhmätoimintoina.

Fysioterapeutin suoravastaanotto on tarkoitettu asiakkaille, joilla on äkillinen tuki- ja liikuntaelinalueen (TULE) ongelma.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 8.2.2024