suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Fysioterapia aikuisille

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiasta saat apua, jos vamma tai sairaus vaikeuttaa selviytymistäsi päivittäisistä toiminnoista. Fysioterapeutti arvioi ja ratkaisee yhdessä kanssasi liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä ongelmia. Käytettäviä menetelmiä ovat mm. tutkiminen, terapeuttinen harjoittelu, kehon liikkeen- ja asennonhallinnan ja ryhdin ohjaus sekä yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen. Fysioterapia toteuteta ...

Toimi näin

Fysioterapeutit toimivat osana moniammatillista hoitotiimiä. Ole yhteydessä omaan hoitovastaavaasi sekä kiireellisissä että kiireettömissä asioissa. Jos sinulla ei ole hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinasiointiin. Vaihtoehtoisesti täytä oirearvion Omaolo-palvelussa. Fysioterapiaan et tarvitse lähetettä.

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Äkillisissä tuki- ja liikuntaelinoireissa sinut voidaan ohjata hoidontarpeen arviosi perusteella fysioterapeutin suoravastaanotolle. Suoravastaanoton fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen. Tarvittaessa sinut ohjataan lääkärin vastaanotolle.

Omaolon tuki- ja liikuntaelinvaivojen oirearvio

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Tarvittaessa voit jättää Omaolossa yhteydenottopyynnön terveydenhuollon ammattilaiselle, mikä edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 15.3.2024