suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Fysioterapia aikuisille

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiasta saat apua, mikäli vamma tai sairaus vaikeuttaa selviytymistäsi päivittäisistä toiminnoista. Fysioterapeutti arvioi ja ratkaisee yhdessä kanssasi liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä ongelmia. Käytettäviä menetelmiä ovat mm. tutkiminen, terapeuttinen harjoittelu, kehon liikkeen- ja asennonhallinnan ja ryhdin ohjaus sekä yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen. Fysioterapia toteut ...

Toimi näin

Fysioterapeutit toimivat osana moniammatillista hoitotiimiä. Ole yhteydessä omaan hoitovastaavaasi sekä kiireellisissä että kiireettömissä asioissa. Mikäli sinulla ei ole vielä nimettyä hoitovastaavaa, soita Vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun. Vaihtoehtoisesti täytä oirearvion Omaolo-palvelussa. Fysioterapiaan et tarvitse lähetettä.

Vastaanottoajan peruutus

Muistathan tarvittaessa peruuttaa varatun ajan viimeistään edellisenä päivänä klo 15. Tee peruutus sähköisellä Ajan peruutus -lomakkeella tai jättämällä ääniviestin peruutuksesta p. 019 226 0205. Peruutuksen voit jättää kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Perumattomasta ajasta peritään maksu 51,50 €.

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Äkillisissä tuki- ja liikuntaelinoireissa sinut voidaan ohjata hoidontarpeen arviosi perusteella fysioterapeutin suoravastaanotolle. Suoravastaanoton fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen. Tarvittaessa sinut ohjataan lääkärin vastaanotolle.

Omaolon tuki- ja liikuntaelinvaivojen oirearvio

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Tarvittaessa voit jättää Omaolossa yhteydenottopyynnön terveydenhuollon ammattilaiselle, mikä edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 24.11.2022