suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Fysiatrian erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysiatrian erikoisalapalveluissa tuotetaan fysiatrian ja fysioterapian palveluja potilaiden liikkumis- ja toimintakyvyn edistämiseksi yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa. Fysiatrian erikoisalapalveluissa tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan potilaita, joilla on erilaisia kipuja ja ongelmia tuki- ja liikuntaelinten alueella.

Fysiatria on fysiatrin johtama lääketieteen erikoisala, joka käyttää sairauksien, vammojen ja kiputilojen diagnostiikassa tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisen anatomian, biomekaniikan ja psykosomatiikan men etelmiä. Tavoitteena on sairauksien, vammojen ja kiputilojen seurauksena syntyvien toimintahäiriöiden ehkäisy, arviointi, hoito ja kuntoutus yhteistyössä fysioterapeuttien ja muun kuntoutushenkilöstön kanssa.

Fysioterapeutit toimivat perusliikkumisen ja toimintakyvyn asiantuntijoina omilla vastuualueillaan. Fysioterapiatoimintaa toteutetaan fysia trian, keuhkotautien, sisätautien, kirurgian, neurologian, lastentautien ja

psykiatrian erikoisaloilla sekä kipuklinikalla. Neuvonnan, ohjauksen, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen ja fysikaalisen terapian keinoin tavoitteena on saavuttaa yhdessä asiakkaan kanssa hänelle optimaalinen liikkumis- ja toimintakyky.

Kenelle ja millä ehdoin

Potilaat tulevat fysiatrian poliklinikalle lääkärin lähetteellä alueen terveyskeskuksista, muista sairaaloista tai terveydenhuollon palvelupisteistä, KAKS:n eri yksiköistä sekä varuskunnasta.

Palvelu on maksullinen.

Palvelusta peritään asiakasmaksu. Ks. Kainuun keskussairaalan asiakasmaksuhinnasto https://sote.kainuu.fi/kainuun-keskussairaalan-asiakasmaksut

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 5.10.2020