suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Fi-verkkotunnuksen poistovaatimus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit tehdä poistovaatimuksen, jos jonkun toisen rekisteröimä verkkotunnus loukkaa suojattua nimeäsi tai tavaramerkkiäsi. Voit myös samalla vaatia verkkotunnuksen siirtoa itsellesi. Tarkistathan, että olet rekisteröinyt nimesi tai tavaramerkkisi ennen kuin vaatimuksesi kohteena oleva fi-verkkotunnus on rekisteröity. Muutoin vaatimuksesi ei menesty.

Rekisteröimätön nimi tai tavaramerkki voi olla poistamisen perusteena vain silloin, kun se on kiistattomasti vakiintunut. Vakiintumisen nojalla poistovaatimus voi menestyä vain poikkeuksellisen tunnettujen nimien ja tavaramerkkien osalta.

Fi-verkkotunnuksen poistovaatimus on tehtävä aina kirjallisesti. Perustele vaatimuksesi mahdollisimman kattavasti. Toimita vaatimus Traficomille poistovaatimuslomakkeella.

Poistovaatimukset käsitellään Traficomissa vain suomen ja ruotsin kielillä. Virasto ei käännä muilla kielillä saapuneita vaatimuksia, vaan vaatimuksen tekijä vastaa mahdollisista käännöksistä itse. Asiakaspalvelua annetaan sähköpostitse ja puhelimitse myös englanniksi.

Vaatimuksen peruuttaminen on yksinkertaista ja sen voi tehdä milloin vain. Jos kiistan osapuolet päätyvät vireillä olevassa asiassa sovintoratkaisuun, vaatimuksen esittäjän tulee peruuttaa vaatimuksensa, jotta asian käsittely raukeaa. Vaatimuksen voi peruuttaa lähettämällä vapaamuotoinen sähköposti Traficomiin.

Poistovaatimuksen käsittelyn vaiheet Traficomissa:

  1. poistovaatimuksen vireille ottaminen
  2. osapuolten kuuleminen ja asian selvittäminen
  3. valituskelpoisen päätöksen antaminen riittävän selvityksen jälkeen

Toimi näin

Fi-verkkotunnuksia koskevat poistovaatimukset käsitellään Viestintävirastossa suomen ja ruotsin kielillä. Virasto ei käännä muilla kielillä saapuneita vaatimuksia, vaan vaatimuksen tekijä vasta mahdollisista käännöksistä itse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelusta vastaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 9.9.2021