suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Työ- ja elinkeinoministeriö

EURES-verkoston jäseneksi hakeutuminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Eures-verkostoon voivat hakeutua jäseniksi ja yhteistyökumppaneiksi kaikki yritykset ja kolmannen sektorin organisaatiot. Verkoston jäsenet hyväksyy hakemuksesta työ- ja elinkeinoministeriö.

Eures on EU- ja ETA-maat kattava rekrytointi- ja työnvälityspalvelu, jonka tavoitteena on lisätä työvoiman liikkuvuutta ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta. Eures-verkoston jäseniä ja yhteistyökumppaneita voivat olla kaikki yritykset ja kolmannen sektorin organisaatiot, jotka hakevat ja hyväksytään mukaan Eures-verkostoon.

Eures-verkoston jäsenten ja yhteistyökumppanien palvelut työhakijoille voivat sisältää esimerkiksi tietoa kohdemaan elin- ja työoloista tai tukea sopivien työpaikkojen löytämiseen ja työhakemusten laatimiseen. Työnantajille suunnatut palvelut voivat sisältää muun muassa tietoa ja neuvontaa rekrytoinnista toisista EU- tai ETA-maista, apua kansainvälisten osaajien löytämiseen sekä muita palveluja kuten koulutusta ja asettautumisen palveluja.

Toimi näin

Hakeudu EURES-verkoston palvelun tarjoajaksi täyttämällä palvelukuvaukseen liitetty lomake. Toimita täytetty lomake työ- ja elinkeinoministeriöön. Haku on jatkuva sekä maksuton. Hakemuksen käsittelyaika on keskimäärin 2 viikkoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Verkoston jäseneksi tai kumppaniksi tulevalla on oltava tuloverolain (1535/1992) 13 a §:n mukainen kiinteä toimipaikka Suomessa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinoministeriö, Työ- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotTyö- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinoministeriö
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsaksa, ruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: Työ- ja elinkeinoministeriö
Päivitetty: 9.8.2022