suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

EU-rahoitteinen tiedotus ja menekinedistäminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

EU:n rahoittamien tiedotus- ja menekinedistämisohjelmien toimenpiteet voivat olla esimerkiksi messuihin ja näyttelyihin osallistumisia sekä muita markkinointitoimenpiteitä eri medioissa. Toimien toteuttamiseen voi saada tukea EU:n sisämarkkinoilla yhdessä jäsenmaassa toteutettaviin ohjelmiin 70% ja useassa jäsenmaassa toteutettaviin ohjelmiin sekä EU:n ulkopuolella toteutettaviin ohjelmiin 80% tukikelpoisista kuluista. Vakavien markkinahäiriöiden tasapainottamiseksi tarkoitettujen ohjelmien rahoitusosuus on 85% tukikelpoisista kuluista.

Ohjelmien tuotteina voi olla mm. hedelmät, vihannekset ja marjat sekä niistä valmistetut tuotteet, maito ja jotkin meijerituotteet, liha ja jotkin lihatuotteet sekä viljat ja jotkin myllyteollisuustuotteet. Tämän lisäksi mukana on joitakin elintarvikkeita, kuten suklaa ja siitä saadut tuotteet, leipomo-, konditoria-, makeis- ja keksituotteet.

Ohjelmissa sallitaan tietyin rajoituksin kansallisen alkuperän näkyminen ja tuotemerkit. Ohjelmilta edellytetään myös EU-ulottuvuutta. Tämä tulee näkyä ohjelman materiaaleissa ja niissä esitettävissä viesteissä.

Toimi näin

Rahoitusta voi hakea EU:n kuluttaja-, terveys-, maatalous- ja elintarvikeasioista vastaavasta toimeenpanovirastosta CHAFEA:sta.

Kevään 2018 haku on päättynyt.

Kenelle ja millä ehdoin

Ohjelman toimeenpanijana on yleensä yksi tai useampi viestintäalan yritys. Toimeenpanijan valinta tulee suorittaa komission - Kilpailumenettelyä koskeva ohjeistus, 7.7.2016 - ohjeistuksen mukaisesti. Toimeenpanijan valinnan voi tehdä myös ohjelmaehdotuksen hyväksymisen jälkeen, mutta suositeltavaa on, että se tehdään jo ennen hakemuksen jättämistä. Tällöin myös toimeenpanijoilla on mahdollisuus osallistua ohjelmaehdotuksen valmisteluun.

Huom. yksittäiset yritykset eivät voi hakea rahoitusta.

Rahoituksen saajia:

  • ammattialajärjestöt (tulee edustaa vähintään 50% kyseisen sektorin tuottajista, tuotannon arvosta tai tuotannon määrästä)
  • toimialakohtaiset organisaatiot
  • tuottajaorganisaatiot
  • maatalouselintarvikealan elimet

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 3.8.2020