suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Etuosto-oikeuden käyttämättä jättäminen

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Maanmittauslaitokselta on haettava kiinteistölle lainhuuto 6 kk:n kuluessa kiinteistökaupan vahvistamispäivämäärästä lukien.

Maanmittauslaitos voi jättää hakemuksen ns. lepäämään kolmen (3) kuukauden ajaksi ja odottamaan mahdollista kunnan etuostolain sallimaa etuosto-oikeutta.

Etuosto-oikeus tarkoittaa kunnan oikeutta lunastaa kahden osapuolen vastikkeellisessa kaupassa kohteena oleva kiinteistö myyjän ja ostajan sopimasta hinnasta. Kunnan tulee ilmoittaa myyjälle, ostajalle ja kirjaamisviranomaiselle etuosto-oikeuden käyttämisestä kolmen kuukauden kuluessa kaupasta. Kunta voi ilmoittaa etukäteen kiinteistönomistajan kirjallisesta pyynnöstä, ettei tule käyttämään etuosto-oikeuttaan. Muussa tapauksessa etuosto-oikeuden käyttämättä jättämisestä ei ilmoiteta. Ilmoitus etuosto-oikeuden käyttämättä jättämisestä sitoo kuntaa kahden vuoden ajan

Toimi näin

Kopio kauppakirjasta tai sen luonnoksesta lähetetään kuntaan ja pyydetään päätös kunnan etuosto-oikeuden käyttämättä jättämisestä. Maankäyttöpäällikkö hoitaa etuosto-oikeusasioita.

Kenelle ja millä ehdoin

Etuosto-oikeutta voi käyttää, jos kohteen pinta-ala on yli 5 000 m² tai jos kaupan osapuolena ei ole valtio tai sen laitos tai jos kyseessä ei ole sukulaisluovutus, tai jos kyseessä ei ole pakkohuutokauppa tai jos kohde sijaitsee yhdyskuntarakentamiseen, virkistys- ja suojelutarkoitukseen osoitetulla alueella.

Palvelu on maksullinen.

35 €

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 2.5.2022