suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille nuorille suunnattua jalkautuvaa nuorisotyötä. Etsivä nuorisotyö on kenttätyötä, ohjaus- ja neuvontatyötä sekä yksilönohjausta. Työ perustuu ihan nuoren omaan vapaaehtoisuuteen ja on asiakaslähtöistä eli työstetään asioita nuoren omista tarpeista ja toiveista käsin. Nuoren tilanne arvioidaan ja sen mukaisesti sekä nuoren toiveita kuunnellen, ohjataan hänet tarvitsemiensa palveluiden piiriin. Etsivälle nuorisotyöntekijälle voi jutella luottamuksellisesti. Etsivän voi löytää kouluilta sekä nuorisotalolta.

Toimi näin

Yhteystiedot

etunimi.sukunimi@ylitornio.fi

  • Milla Tofferi, etsivä nuorisotyöntekijä/koulukuraattori p. 0400 220 309
  • Marjo Ahola, etsivä nuorisotyöntekijä p. 0400 373 181

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlitornion kunta
Palvelusta vastaaYlitornion kunta
Alue Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylitornion kunta
Päivitetty: 28.5.2020