suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesilahden kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Vesilahti
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen tai muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaansa sekä pääsyä koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja varhaista tukea, jos nuori sitä haluaa.

Etsivä nuorisotyö toimi ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään soittamalla, tekstiviestillä, WhatsAppilla, sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta.

Etsivään nuorisotyöhön voi ottaa yhteyttä nuori itse tai joku nuoren lähipiiristä (vanhemmat, kaverit).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Yhteydenotto etsivään nuorisotyöhön voi tulla myös yhteistyökumppaneilta. Opetuksen järjestäjän on luovutettava tiedot perusopetuksen päättäneestä nuoresta, joka ei ole sijoittunut perusopetuksen jälkeisiin opintoihin. Toisen asteen oppilaitokset ovat velvollisia ilmoittamaan etsivälle nuorisotyölle kaikki alle 25-vuotiaat opiskelunsa keskeyttäneet nuoret.

Myös muilla viranomaisilla on oikeus ilmoittaa tiedot etsivälle nuorisotyölle, jos arvioivat sen tarpeelliseksi. Ilmoitukset tulevat etsivälle nuorisotyöntekijälle, joka on yhteydessä nuoreen ja tarjoaa mahdollisuutta vapaaehtoiseen yhteistyöhön.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Vesilahden kunta

Palvelusta vastaa

Vesilahden kunta
Tekstistä vastaa: Vesilahden kunta
Päivitetty: 1.2.2023