suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu
Alue Vaasa
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Vaasan etsivä nuorisotyö on tarkoitettu 15-29 -vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat tukea tulevaisuuden suunnittelussa ja arkisten asioiden hoitamisessa. Origo auttaa silloin, kun opinnot ovat keskeytyneet, nuori tarvitsee apua arjen asioiden hoitamisessa, etsii työ-, työharjoittelu- tai opiskelupaikkaa, tarvitsee asuntoa, kohtaa ongelmia toimeentulon, terveydentilan tai jonkin riippuvuuden kanssa, haluaa pohtia elämäntilannettaan yleisesti, kaipaa tukea tulevaisuuden suunnittelussa tai haluaa juttuseuraa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Vaasassa toimii myös ruotsinkielisiä etsiviä nuorisotyöntekijöitä. Lisätietoa löydät heidän omilta verkkosivuiltaan.


Toimi näin

Origoon voit olla yhteydessä Facebookissa, puhelimitse, sähköpostitse tai käydä paikan päällä. Lisää tietoa Reimarin verkkosivuilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.


Palvelun toteuttaa: 
Vaasan kaupunki