suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sysmän kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Sysmä
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivässä nuorisotyössä toimitaan nuoren ehdoilla, jotta tämä löytäisi vastauksia kysymyksiinsä ja saavuttaisi tarvitsemansa palvelut. Laki velvoittaa esimerkiksi koulut ja puolustusvoimat ilmoittamaan etsivälle nuorisotyölle, jos alle 25-vuotias keskeyttää koulunsa tai asepalveluksensa.

Toimi näin

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa niitä 15- 29 -vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat tukea:·         opiskeluun·         ammatinvalintaan·         asumiseen·         vapaa-aikaan·         asevelvollisuuteen/siviilipalvelukseen·         tai mihin tahansa omaan elämään ja itsenäistymiseen liittyvissä asioissaTyöskentelyn tavoitteena on nuoren sosiaalinen vahvistuminen ja kiinnittyminen johonkin pitkäkestoiseen toimintaan. Asia voi olla pieni tai suuri, niitä voi olla yksi tai useita, etsivä nuoristotyöntekijä on sinua varten.Kuka voi ottaa yhteyttä?·         nuori itse·         huoltajat ja ystävät, jos huoli herää nuoren hyvinvoinnista·         koulut·         sosiaalitoimi·         te-toimisto

 

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSysmän kunta
Palvelusta vastaaSysmän kunta
Alue Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sysmän kunta
Päivitetty: 27.1.2020