suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sulkavan kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Sulkava
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu niille 15-29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle tai muuten kaipaavat apua arkeensa. Tarkoituksena on kannustaa ja opastaa nuorta löytämään uusi suunta elämässään.

Etsivä työ on nuorille vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista.

Sen lisäksi, että kuka tahansa voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöhön, nuorisolaki velvoittaa toisen asteen oppilaitoksia ja puolustusvoimia tekemään ilmoituksen nuoresta etsivään nuorisotyöhön. Laki koskee alle 29-vuotiaita nuoria, jotka keskeyttävät ammatillisen koulutuksen, lukion tai asepalveluksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSulkavan kunta
Palvelusta vastaaSulkavan kunta
Alue Sulkava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sulkavan kunta
Päivitetty: 19.12.2019