suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on Siuntion kunnan järjestämää palvelua nuorille. Etsivä nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista yksilöllistä ohjausta, "rinnalla kulkemista". Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle turvallisen luottamuksellisen aikuiskontaktin, jonkun, joka auttaa arjen kysymyksissä sekä auttaa nuorta pääsemään tarvitsemiensa palveluiden piiriin. Työn lähtökohtana ovat nuoren omat tavoitteet ja toiveet. Etsivä nuorisotyö auttaa monissa tilanteissa, kuten kesätyö-, työ- tai työkokeilupaikan etsinnässä, nuorisotyöpajalle hakeutumisessa, asumiseen ja itsenäistymiseen liittyvissä asioissa, ulkomailla opiskelu tai työskentely mahdollisuuksien selvittämisessä tai muissa askarruttavissa asioissa.

Toimi näin

Yhteyden etsiviin saa esimerkiksi soittamalla, tekstarilla, whatsappilla tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyväa myös kunnan sivustolta, Facebookista, Instgramista ja Twitteristä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Nuori itse, nuoren huoltaja, ystävät tai muu lähipiiri voi olla yhteydessä etsiviin. Etsivään nuorisotyöhön voi ohjautua myös esimerkiksi nuokalla työskentelevien nuorisotyöntekijöiden, te-keskuksen, sosiaalitoimen, terveyspalveluiden, puolustusvoimien tai siviilipalveluskeskuksen kautta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiuntion kunta
Palvelusta vastaaSiuntion kunta
Alue Siuntio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 26.9.2019