suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on Siuntion kunnan järjestämää palvelua nuorille. Etsivä nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista yksilöllistä ohjausta, "rinnalla kulkemista". Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle turvallisen luottamuksellisen aikuiskontaktin, jonkun, joka auttaa arjen kysymyksissä sekä auttaa nuorta pääsemään tarvitsemiensa palveluiden piiriin. Työn lähtökohtana ovat nuoren omat tavoitteet ja toiveet. Etsivä nuorisotyö auttaa monissa tilanteissa, kuten kesätyö-, työ- tai työkokeilupaikan etsinnässä, nuorisotyöpajalle hakeutumisessa, asumiseen ja itsenäistymiseen liittyvissä asioissa, ulkomailla opiskelu tai työskentely mahdollisuuksien selvittämisessä tai muissa askarruttavissa asioissa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Yhteyden etsiviin saa esimerkiksi soittamalla, tekstarilla, whatsappilla tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät myös kunnan sivustolta, Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Nuori itse, nuoren huoltaja, ystävät tai muu lähipiiri voi olla yhteydessä etsiviin. Etsivään nuorisotyöhön voi ohjautua myös esimerkiksi nuokalla työskentelevien nuorisotyöntekijöiden, te-keskuksen, sosiaalitoimen, terveyspalveluiden, puolustusvoimien tai siviilipalveluskeskuksen kautta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiuntion kunta
Palvelusta vastaaSiuntion kunta
Alue Siuntio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 10.12.2020