suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö on nuoren tukena erilaisissa elämäntilanteissa, jos nuori sitä itse haluaa. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja sitä tehdään nuoren ehdoilla.

Etsivä nuorisotyö auttaa alle 29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia, joiden asiat ovat jostain syystä ajautuneet umpi ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Nuori tai huoltaja, viranomainen voi ottaa yhteyttä suoraan etsivään nuorisotyöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivän nuorisotyön palvelu on vapaaehtoista, luottamuksellista nuorten ehdoilla toimimista, yksilöllistä ja maksutonta.

Oppilaitoksilla ja puolustusvoimilla on velvollisuus ilmoittaa opinnot tai varusmiespalvelut keskeyttäneen nuoren tiedot etsivään nuorisotyöhön (nuorisolaki 7c§). Myös muulla viranomaisella on oikeus ilmoittaa tiedot etsivälle nuorisotyölle, jos arvioi sen tarpeelliseksi. Etsivä nuorisotyöntekijä ottaa sinuun yhteyttä ilmoitusten perusteella ja tarjoaa sinulle mahdollisuutta yhteistyöhön. Toimimme Siilinjärven alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Siilinjärven kunta

Palvelusta vastaa

Siilinjärven kunta
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 29.9.2023