suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö auttaa, neuvoo ja ohjaa nuoria heidän elämäänsä liittyvissä haasteissa. Niitä voi tulla esimerkiksi, jos jää ilman opiskelupaikkaa tai työtä, tai kun on rahavaikeuksia. Etsivän nuorisotyön lähtökohtana ovat nuoren itse asettamat tavoitteet, joiden saavuttamisessa etsivä nuorisotyöntekijä tukee nuorta. Nuori voi saada yksilöohjausta ja osallistua ryhmätoimintaan.

Etsivä nuorisotyö ei korvaa olemassa olevia palvelua. Sen tehtävä on löytää palvelutarjonnan piiristä pudonneet nuoret ja auttaa heitä löytämään tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyöntekijä voi myös toimia nuoren tukena erilaisissa viranomaispalveluissa.

Etsivän nuorisotyön palvelu on nuorelle vapaaehtoista, ja halutessaan voi asioida anonyymisti.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Voit ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöhön puhelimitse, sähköpostitse sekä yksityisviestillä Facebookissa, Instagramissa tai Discordissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille, jotka ovat tuen tarpeessa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 7.4.2020