suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautalammin kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Rautalampi
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria. Rautalammilla etsivän nuorisotyöntekijän toimitilat ovat kirjastolla, jossa sijaitsee myös vapaa-aikatoimisto sekä nuorisotilat. Etsivän toimistoon on oma sisäänkäynti, jolloin asiakkaan on helppo tula ja mennä "huomaamattomasti". Etsivän tavoittaa lukiolla yhden tunnin joka viikko oppilaiden ryhmätyötilassa, jossa hänet on helppo tavoittaa sekä Matti Lohen koululla samankaltainen päivystys on järjestetty niin ikään tunti viikossa, mutta yhteistyössä nuorisotoimen sekä seurakunnan kanssa.

Etsivä nuorisotyöhön voi ottaa yhteyttä kuka vaan mm. facebookissa, ja puhelinnumerossa toimii WhatsApp.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Ota yhteyttä Etsivään parhaaksi katsomallasi tavalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on vapaaehtoista ja täysin ilmaista.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRautalammin kunta
Palvelusta vastaaRautalammin kunta
Alue Rautalampi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rautalammin kunta
Päivitetty: 31.5.2021