suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rantasalmen kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Rantasalmi
  • Julkinen palvelu

Etsivän työn tavoitteena on löytää koulutuksen tai työelämän ulkopuolelle jääneet nuoret ja auttaa heitä saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Erityisen huomion kohteena ovat peruskoulun jälkeen ilman jatko-opiskelupaikkaa olevat nuoret, sekä toisella asteella opintonsa keskeyttävät nuoret.

Etsivän työn perustana on toimiva moniammatillinen verkostotyö. Työntekijät pyrkivät toimimaan linkkeinä eri palveluiden välillä, joita nuoret käyttävät. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle tukea ja ohjausta, jos nuori sitä itse haluaa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRantasalmen kunta
Palvelusta vastaaRantasalmen kunta
Alue Rantasalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rantasalmen kunta
Päivitetty: 31.8.2020