suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö neuvoo ja opastaa nuoria eri elämäntilanteissa sekä tarjoaa ilmaista ohjausta, jota tehdään nuoren itsensä kertomien asioiden pohjalta. Etsivä nuorisotyö auttaa opiskelu-, työtoiminta- tai työpaikan löytymisessä, antaa tietoa toimeentulosta, toiminnoista ja palveluista sekä tarvittaessa ohjaa niiden piiriin. Lisäksi etsivä nuorisotyö auttaa ja opastaa asumiseen – sekä itsenäiseen elämiseen liittyvissä asioissa ja antaa tukea elämänhallintaan.

Raahessa etsivää nuorisotyötä tekee kaksi työntekijää Satelliitti-toimintakokonaisuuden puitteissa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Voit hakeutua palvelun piiriin ottamalla yhteyttä etsiviin nuorisotyöntekijöihin. Raahessa etsivän nuorisotyön yhdyshenkilönä toimii Päivi Myllylä.

Myös nuoren ystävä, läheinen tai muu taho voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöntekijään nuoren elämäntilanteen niin vaatiessa. Jos nuori keskeyttää opinnot, varusmies armeijan/siviilipalveluksen, puolustusvoimilla ja koulutuksen järjestäjillä on lain mukainen velvollisuus ilmoittaa nuoresta tämän kotipaikkakunnan etsivästä nuorisotyöstä vastaavalle henkilölle.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Raahessa kohderyhmänä ovat 15-29 -vuotiaat nuoret, joilla ei ole koulupaikkaa tai ammattia, tai jotka etsivät omaa alaansa, tai nuorille, jotka kaipaavat tukea tai opastusta koulutukseen, asumiseen, toimeentuloon, terveyteen tai mihin tahansa elämään liittyvään asiaan.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 18.8.2021