suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on vaativaa kasvatus- ja kohtaamistyötä nuoren kasvun äärellä. Etsivä nuorisotyö tarjoaa kaikille alle 29-vuotiaille mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen ja tukeen sekä kiireettömästi nuoren elämäntilanteen ehdolla. Työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa.

Etsivä nuorisotyö edis ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Ota yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään omassa kunnassasi. Yhteystiedot löytyvät kuntien virallisilta internetsivuilta.

Myös nuoren ystävä, läheinen tai muu taho voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöntekijään. Mikäli ammattikouluttamaton nuori keskeyttää opinnot, varusmiespalveluksen tai siviilipalveluksen on puolustusvoimilla ja koulutuksen järjestäjillä lain mukainen velvollisuus ilmoittaa nuoresta hänet kotipaikkakunnan etsivästä nuorisotyöstä vastaavalle henkilölle.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivän nuorisotyön kohderyhmään kuuluvat 15-28 -vuotiaat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella olevat nuoret sekä nuoret, jotka toivovat apua johonkin itseä askarruttavaan asiaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 27.1.2023