suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Puumalan kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Puumala
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoisuuteen ja luottamuksellisuuteen perustuvaa nuorisotyötä. Etsivä nuorisotyö auttaa ja tukee 13 – 29 – vuotiaita nuoria heidän arjessaan, erilaisissa elämäntilanteissa. Työtä tehdään aina nuoren omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Etsivä nuorisotyö on nuorelle ilmaista. Tarkoituksena on, että nuori löytää tarvitsemansa palvelut, saa apua elämäntilanteensa selvittelyyn ja löytää oman näköisensä polun kulkea eteenpäin.

Ota yhteyttä etsivään, jos esimerkiksi;

  • etsit opiskelupaikkaa tai opintosi ovat jostain syystä keskeytyneet, olet kadottanut motivaatiosi ja tarvitset tsemppaajaa, mietit työelämän mahdollisuuksia tai tarvitset apua työnhakuun, kaipaat apua, neuvoa taikka henkistä tukea erilaisten virallisten asioiden hoitamisessa, tarvitset apua arjen pulmiin tai raha-asiat mietityttävät, elämäntilanteesi on ajautunut solmuun tai et tiedä mitä tehdä seuraavaksi, kaipaat juttukaveria.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivän nuorisotyöntekijän löydät kunnantalolta nuorisopalvelujen toimistolta. Sovi tapaaminen etukäteen. Löydät etsivän myös nuorisotalolta torstaisin sekä välillä perjantai- ja lauantai-iltoina.

Yhteyttä voit ottaa sähköpostilla, tekstiviestillä, Whatsapp -viestillä, soittamalla tai vaikka perinteisellä kirjeellä! Yhteyttä voi ottaa myös nuoren vanhempi, läheinen tai yhteistyöverkostot jos nuoresta herää huoli tai ajattelee, että etsivästä nuorisotyöstä voisi olla apua.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Nuoret, ikä 13-29 vuotta

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPuumalan kunta
Palvelusta vastaaPuumalan kunta
Alue Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Puumalan kunta
Päivitetty: 23.2.2022