suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on suunnattu sinulle, joka olet 13–29-vuotias nuori, et ole löytänyt sopivaa opiskelupaikkaa, et ole töissä, opintosi ovat keskeytyneet tai pohdit niiden keskeyttämistä.

Etsivien nuorisotyöntekijöiden tehtävänä on etsiä kanssasi vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. He voivat olla mukana tsemppaamassa sinua koulunkäynnissäsi tai opiskelussasi, etsiä yhdessä kanssasi sopivaa opiskelu- tai työpaikkaa, tai auttaa mukavan harrastuksen löytämisessä. Etsivä nuorisotyöntekijä voi myös lähteä mukaasi hoitamaan asioita esimerkiksi Kelaan, TE-toimistoon tai sosiaalitoimistoon. Kaikki toiminta perustuu luottamukseen.

Oppilaitoksilla ja Puolustusvoimilla on velvollisuus toimittaa etsivälle nuorisotyölle sellaisten nuorten tiedot, joiden opinnot tai varusmiespalvelus keskeytyvät. Myös muilla viranomaisilla on oikeus ilmoittaa tiedot etsivälle nuorisotyölle, jos arvioi sen tarpeelliseksi. Nämä ilmoitukset tulevat etsiville nuorisotyöntekijöille, jotka ovat nuoreen yhteydessä, ja tarjoavat mahdollisuutta vapaaehtoiseen yhteistyöhön. Voit myös itse halutessasi ottaa yhteyttä etsiviin nuorisotyöntekijöihin.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPunkalaitumen kunta
Palvelusta vastaaPunkalaitumen kunta
Alue Punkalaidun
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 25.1.2021