suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pudasjärven kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Pudasjärvi
  • Julkinen palvelu

Pudasjärven kaupungin etsivä nuorisotyö auttaa paikkakuntamme nuoria löytämään oman paikkansa elämässä. Etsiviin nuorisotyöntekijöihin saa yhteyden Facebookin tai puhelimen välityksellä. Yhteyttä voi ottaa nuori itse tai hänen tilanteestaan huolestunut läheinen. Jokaisen nuoren kanssa tehdään kokonaisvaltainen yksilöllinen tuen ja tarpeen kartoittaminen, jonka jälkeen ohjaamme, tuemme ja kuljemme rinnalla. Toiminnassa hyödynnetään Nuottavalmennusta, jota kehitetään ja toteutetaan yhdessä lähikuntien etsivien kanssa. Hyödynnämme työssä luonnon monimuotoisuutta esim. marjastus, patikointi, melonta, kalastus yms. Tämän tavoitteena on toimiston ulkopuolinen kanssakäyminen nuorten kanssa ja näin edesauttaa syvällisempää keskusteluyhteyttä nuoren kanssa. Etsivä nuorisotyön tavoitteena on ystävyys yli kulttuurirajojen. Teemme yhteistyötä Hirsikampuksen ja muiden koulujen kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsiviin saat yhteyden Facebookin tai puhelimen välityksellä. Yhteyttä voi ottaa nuori itse tai hänen tilanteestaan huolestunut läheinen.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPudasjärven kaupunki
Palvelusta vastaaPudasjärven kaupunki
Alue Pudasjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pudasjärven kaupunki
Päivitetty: 24.11.2020