suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pudasjärven kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Pudasjärvi
  • Julkinen palvelu

Pudasjärven kaupungin etsivä nuorisotyö auttaa paikkakuntamme nuoria löytämään oman paikkansa elämässä. Etsiviin nuorisotyöntekijöihin saa yhteyden Facebookin tai puhelimen välityksellä. Yhteyttä voi ottaa nuori itse tai hänen tilanteestaan huolestunut läheinen. Jokaisen nuoren kanssa tehdään kokonaisvaltainen yksilöllinen tuen ja tarpeen kartoittaminen, jonka jälkeen ohjaamme, tuemme ja kuljemme rinnalla. Toiminnassa hyödynnetään Nuottavalmennusta, jota kehitetään ja toteutetaan yhdessä lähikuntien etsivien kanssa. Hyödynnämme työssä luonnon monimuotoisuutta esim. marjastus, patikointi, melonta, kalastus yms. Tämän tavoitteena on toimiston ulkopuolinen kanssakäyminen nuorten kanssa ja näin edesauttaa syvällisempää keskusteluyhteyttä nuoren kanssa. Etsivä nuorisotyön tavoitteena on ystävyys yli kulttuurirajojen. Teemme yhteistyötä Hirsikampuksen ja muiden koulujen kanssa.

Toimi näin

Etsiviin saat yhteyden Facebookin tai puhelimen välityksellä. Yhteyttä voi ottaa nuori itse tai hänen tilanteestaan huolestunut läheinen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPudasjärven kaupunki
Palvelusta vastaaPudasjärven kaupunki
Alue Pudasjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pudasjärven kaupunki
Päivitetty: 8.11.2019