suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä etsivän nuorisotyön pyrkimyksenä on tavoittaa ne 15-29-vuotiaat petäjävetiset nuoret, jotka ovat jääneet tai ovat jäämässä oppilaitosten tai työelämän ulkopuolelle, tai jotka muuten tarvitsevat ohjausta ja tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Keskustelujen kautta pyritään selvittämään nuoren kiinnostuksen kohteet ja vahvuudet, joiden pohjalta etsitään yhdessä nuoren kanssa hänelle mielekkäitä vaihtoehtoja ja ratkaisuja tulevaisuuden suhteen. Etsivän työn kautta tuetaan myös nuoren yleistä arjenhallintaa ja pyritään antamaan eväitä elämänpolkua varten.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivän työn ohjaajan löydät Nuorisotalo Feenixistä. Voit soittaa, laittaa tekstiviestin, laittaa mailia, tulla käymään tai pyytää jotain toista tahoa olemaan yhteyksissä. Mikäli opiskelet koulussa ja haluaisit päästä etsivän työn palveluihin, pyydä kuraattoria olemaan yhteydessä etsivän työn ohjaajaan.

Ja mikäli olet suorittamassa asepalvelusta (tai siviilipalvelusta) ja haluat yhteyden kotipaikkasi etsivään, voit pyytää myös sosiaalikuraattoria ottamaan yhteyttä.

Myös ystävät tai huoltajat voivat ottaa yhteyttä, jos ovat huolissaan nuoren tulevaisuudesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 4.10.2021