suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu 15 - 29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun tai työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat tsemppiä, apua, neuvontaa ja ohjausta arjessaan.

  • Etsivä nuorisotyöntekijä etsii ratkaisuja yhdessä nuoren kanssa nuoren kysymyksiin, ja on apuna tulevaisuuden suunnittelussa sekä ohjaa tarvittavien palvelujen piiriin.
  • Etsivä nuorisotyöntekijä tapaa nuorta nuorelle sopivimmassa paikassa, kuten koulussa, toimistossa, kahvilassa tai virastossa.
  • Etsivä nuorisotyöntekijä kulkee nuoren rinnalla ja tekee asioita nuoren kanssa. Tarvittaessa lähdetään asioimaan nuoren kanssa yhdessä eri palveluissa, kuten sosiaalitoimessa tai TE-palveluissa.
  • Etsivään nuorisotyöhön voi olla yhteydessä myös nuoren puolesta, jos uskot hänen hyötyvän palvelusta.

Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Etsivien palvelut perustuvat nuoren omaan vapaaehtoisuuteen. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu 15 - 29 -vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 13.12.2019