suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Multian kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Multia
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön perustehtävä on tukea ja olla läsnä 13-29-vuotiaille multialaisille nuorille ja etsiä heidän kanssaan heille sopivia ratkaisuja mm. erilaisiin elämäntilanteisiin liittyen, koulutuksen ja työn osalta tai mielekkään tekemisen löytämiseen. Apua saa myös eri palveluiden löytämiseen ja tavoittamiseen.

Tapaamiset voidaan sopia joko etsivän toimistoon, nuoren kotiin, nuorisotilalle tai vaikka lenkkipoluille. Tapaamiset voidaan sopia joustavasti myös virka-ajan ulkopuolelle.

Työtä tehdään yhteistyössä mm. oppilaitosten, sosiaalitoimen, TE-palveluiden sekä Puolustusvoimien kanssa. Palvelu on maksutonta, vapaaehtoista ja luottamuksellista.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Ota yhteyttä, jos haluat pohtia mitä seuraavaksi tekisi. Etsivän kanssa voi sopia tapaamiset etsivän toimistolle kunnantalolle, Nuorisotila Nepalle tai vaikka nuoren kotiin. Etsivän työaika on joustava, joten tapaamiset voidaan sopia yhtä hyvin iltaan kuin aamuun.

Etsivään nuorisotyöntekijään voivat olla yhteydessä

nuori itse

nuoren vanhemmat

kuka tahansa, joka on huolissaan nuoren tulevaisuudesta.

2. asteen oppilaitoksilla on ilmoitusvelvollisuus koulunsa keskeyttävästä nuoresta nuoren kotikunnan etsivälle nuorisotyölle. Puolustusvoimat ilmoittavat myös varusmiespalveluksensa keskeyttävän nuoren tiedot nuoren kotikunnan etsivälle. Myös TE-palvelut sekä KELA voivat tehdä nuoresta ilmoituksen, mikäli huoli nuoren pärjäämisestä ja elämänhallinnasta herää muun käsittelyn yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMultian kunta
Palvelusta vastaaMultian kunta
Alue Multia
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Multian kunta
Päivitetty: 3.1.2022