suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muhoksen kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Muhos
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa ja auttaa 15-28-vuotiaita nuoria sellaisen palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään heidän kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Kuka tahansa voi ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöhön, jos huoli nuoren tilanteesta on herännyt.

Muhoksen kuntaan on palkattu etsivä nuorisotyöntekijä, joka auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria henkilöitä sellaisten palvelujen pariin, jotka puolestaan auttavat itsenäistymisessä ja pääsyssä koulutukseen taikka työelämään. Etsivä nuorisotyöntekijä toimii yhteistyössä mm. sosiaali- ja vapaa-aikatoimen henkilöstön kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Ota yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään puhelimitse tai sähköpostitse. Etsivä nuorisotyö kunnassamme on pääosin liikkuvaa työtä asiakkaan luo, (oppilaitokset, koti, viranomaiset) tai tarvittaessa ajanvarauksella valmennuspaja Mahikselle, nuorisotalolle tai Vinkkeliin. Ajanvaraukseton päivystys Mahiksella joka viikko tiistaisin klo 12-14.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat nuoret, jotka ovat tai ovat jäämässä koulutuksen tai työelämän ulkopuolelle. Etsivää nuorisotyötä tehdään ensisijaisesti perustuen nuoren itsensä antamiin tietoihin ja hänen omaan arvioonsa tuen tarpeesta.

Palvelu on maksuton.

Normaali puhelinoperaattorisi puhelinmaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuhoksen kunta
Palvelusta vastaaMuhoksen kunta
Alue Muhos
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muhoksen kunta
Päivitetty: 29.3.2022