suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Loviisan kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Loviisa
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tarkoitus on auttaa nuoria hoitamaan niitä asioita, jotka edistävät nuoren itsenäistä elämää ja parantavat tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista.

Avun tarve voi liittyä opiskeluun tai työnhakuun, vapaa-ajan viettoon, päihde- tai mielenterveysongelmiin, virasto- ja raha-asioiden hoitamiseen sekä arjenhallintaan.

Etsivät voivat mm. tukea nuoren opiskeluiden sujumista, lähteä nuoren kanssa asioimaan virastoihin ja muihin tapaamisiin (esim. työkkäri, KELA)

auttaa nuorta lomakkeiden ja hakemusten täyttämisessä ja lähteä nuoren kanssa tutustumaan harrastusmahdollisuuksiin sekä miettiä yhdessä tulevaisuuden suunnitelmia

Etsivä voi käydä nuoren kanssa vaikka kahvilla ja vain jutella, jos nuori kaipaa juttukaveria ja aikuisen huomiota.

Etsiviin voi ottaa yhteyttä kuka tahansa, joka on huolissaan nuoren tilanteesta, esimerkiksi perhe, kaverit, viranomainen tai naapuri.

Etsivien apu on aina vapaaehtoista.

Toimi näin

Etsivään nuorisotyöhön voi olla yhteydessä kuka vain, jolla herää huoli nuoresta. Toisen asteen oppilaitokset ja puolustusvoimat ovat velvollisia ilmoittamaan nuoren tiedot oman kotikunnan etsivään nuorisotyöhön, jos opinnot tai palvelus keskeytyy. Lisäksi muilla viranomaisilla on oikeus ilmoittaa nuoren tiedot, jos he katsovat sen nuoren asioiden eteenpäin saattamisen kannalta tarpeelliseksi. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Ei ole väärän kokoista tai väärän näköistä asiaa ottaa yhteyttä, yhdessä pohtiminen voi tuoda ratkaisuja ja mahdollisuuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLoviisan kaupunki
Palvelusta vastaaLoviisan kaupunki
Alue Loviisa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Loviisan kaupunki
Päivitetty: 30.5.2019