suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Loviisan kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Loviisa
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tarkoitus on auttaa nuoria hoitamaan niitä asioita, jotka edistävät nuoren itsenäistä elämää ja parantavat tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista.

Avun tarve voi liittyä opiskeluun tai työnhakuun, vapaa-ajan viettoon, päihde- tai mielenterveysongelmiin, virasto- ja raha-asioiden hoitamiseen sekä arjenhallintaan.

Etsivät voivat mm. tukea nuoren opiskeluiden sujumista, lähteä ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivään nuorisotyöhön voi olla yhteydessä kuka vain, jolla herää huoli nuoresta. Toisen asteen oppilaitokset ja puolustusvoimat ovat velvollisia ilmoittamaan nuoren tiedot oman kotikunnan etsivään nuorisotyöhön, jos opinnot tai palvelus keskeytyy. Lisäksi muilla viranomaisilla on oikeus ilmoittaa nuoren tiedot, jos he katsovat sen nuoren asioiden eteenpäin saattamisen kannalta tarpeelliseksi. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Ei ole väärän kokoista tai väärän näköistä asiaa ottaa yhteyttä, yhdessä pohtiminen voi tuoda ratkaisuja ja mahdollisuuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Loviisan kaupunki

Palvelusta vastaa

Loviisan kaupunki
Tekstistä vastaa: Loviisan kaupunki
Päivitetty: 9.11.2020