suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on olla tukemassa nuorta itseään askarruttavissa asioissa ja ongelmissa. Toiminnan kautta autetaan nuorta löytämään mielekästä ja järkevää tekemistä.

Laukaassa monialaista yhteistyötä tehdään kunnassa eri toimijoiden kanssa, kuten peruskoulun, lukion, eri hankkeiden, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä työpajan kanssa. Yhteistyön lähtökohtana ovat nuoren omat ta ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivään nuorisotyöhön voi ohjautua esim. oppilas-, ja opiskelijahuollon, sosiaalitoimen, vanhempien tai läheisten kautta. Nuori voi myös itse ottaa yhteyttä etsivään puhelimitse, sosiaalisen median kautta, tai tulla käymään toimistolla. Etsivä nuorisotyö jalkautuu kunnan omien koulujen lisäksi myös muihin Keski-Suomen alueen oppilaitoksiin. Nuoria voidaan tavata myös heidän kotonaan tai muussa sovitussa paikassa.

Etsivän työn ohjaajalle voit soittaa tai lähettää postia (Laukaan kunta, PL 6, 41341 Laukaa). Yhteyden saat myös WhatsApp–viestillä. Etsivän työn ohjaajan löydät Hyvinvointi- ja perhekeskuksesta (HyPe).

Lisää tietoa löydät etsivän nuorisotyön verkkosivulta sekä Facebookista ja Instagramista.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 13.3.2024