suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tavoittaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella tai tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, vahvistaa nuoren valmiuksia päästä elämässä eteenpäin ja on nuorelle aina vapaaehtoista. Etsivä nuorisotyö on läsnä nuorten keskuudessa ja ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Ota yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään esimerkiksi arkiasioiden järjestämisen, opintojen keskeytymisen ja muiden pohdintojesi kanssa. Palvelu on maksutonta ja vapaaehtoista.

Palveluun kuuluvat mm. ohjauskeskustelut, opiskelupaikan tai työharjoittelupaikan hakemisessa avustaminen, tutustumisvierailut esim. kouluihin. Voit ottaa yhteyttä itse tai läheisesi voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöntekijään. Myös etsivä nuorisotyöntekijä voi ottaa sinuun yhteyttä, esimerkiksi koulun keskeytyessä. Tilanne kartoitetaan yhdessä ja etenemisvaihtoehtoja suunnitellaan kiireettömästi.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu niille 15-28 -vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat apua elämänhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitteluun. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea nuoren itse sitä halutessa ja on tukena tarvittavaan palveluun hakeutumisessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Laihian kunta

Palvelusta vastaa

Laihian kunta
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 1.3.2022