suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tavoittaa alle 29 -vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella tai tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, vahvistaa nuoren valmiuksia päästä elämässä eteenpäin ja on nuorelle aina vapaaehtoista. Etsivä nuorisotyö on läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin, etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin sekä tukee nuorta hakeutumaan niihin palveluihin, joita hän tarvitsee ja haluaa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään esimerkiksi arkiasioiden järjestämisen, opintojen keskeytymisen ja muiden pohdintojesi kanssa. Palvelu on maksutonta ja vapaaehtoista.

Palveluun kuuluvat mm. ohjauskeskustelut, opiskelupaikan tai työharjoittelupaikan hakemisessa avustaminen, tutustumisvierailut esim. kouluihin. Voit ottaa yhteyttä itse tai läheisesi voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöntekijään. Myös etsivä nuorisotyöntekijä voi ottaa sinuun yhteyttä, esimerkiksi koulun keskeytyessä. Tilanne kartoitetaan yhdessä ja etenemisvaihtoehtoja suunnitellaan kiireettömästi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu niille 15-28 -vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat apua elämänhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitteluun. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea nuoren itse sitä halutessa ja on tukena tarvittavaan palveluun hakeutumisessa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 3.7.2019