suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kinnulan kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen

kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaansa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille.

Etsivä nuorisotyöntekijä työskentelee ensisijaisesti nuoren itsensä antamien tietojen ja oman tuen tarpeen arv ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Voit ottaa yhteyttä etsivä joko itse tai tehdä ilmoutuksen nuoresta, josta sinulla on herännyt huoli. Työskentely on aina nuorilähtöistä ja kokonaisvaltaista. Nuorisolaki määrittelee tahot, joiden on ilmoitettava nuoresta yhteystiedot etsivä nuorisotyöhön. Voimme tavata toimistolla tai voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla, sähköisen yhteydenottolomakkeen täyttämällä (Kinnulan kunnan sivuilla) tai somekanavien kautta (Facebook, Instagram).

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivä nuorisotyö vahvistaa nuoren valmiuksia päästä elämässä eteenpäin. Se on maksuton ja vapaaehtoinen palveluohjausmuoto

kaikille 15-29-vuotiaille kinnulalaisille ja kivijärven nuorille.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Kinnulan kunta

Palvelusta vastaa

Kinnulan kunta
Tekstistä vastaa: Kinnulan kunta
Päivitetty: 4.1.2024