suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin.

Etsivässä nuorisotyössä toimitaan nuoren ehdoilla, jotta tämä löytäisi vastauksia kysymyksiinsä ja saavuttaisi tarvitsemansa palvelut.

Kunnat järjestävät etsivää nuorisotyötä, tai ne voivat hankkia palvelun esimerkiksi järjestöiltä.

Kauhajoella etsivää nuorisotyötä tekee neljä etsivää nuorisotyöntekijää.

Etsivä nuorisotyö auttaa:

• opiskelupaikan etsimiseen tai tukea opinnoissa etenemiseen

• työpaikan etsimiseen

• asunnon löytymiseen

• tuki- ja palveluasioiden selvittämiseen

• mieluisan harrastuksen löytymiseen

• muihin pienempiin ja suurempiin pulmiin

Toimi näin

Koulut, oppilaitokset ja puolustusvoimat ovat velvollisia ilmoittamaan etsivälle nuorisotyölle alle 25 -vuotiaat toimipisteissään keskeyttäneet nuoret. Meihin voi ottaa yhteyttä myös esimerkiksi perhe, ystävät, sosiaalitoimi, TE-palvelut ja terveystoimi. Pyydäthän kuitenkin nuorelta aina suostumuksen yhteydenottoon ennen kuin soitat meille, kiitos. Alle 18 -vuotiaan nuoren kohdalla tulee ilmoittajan pyytää myös lupa nuoren huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauhajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKauhajoen kaupunki
Alue Kauhajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 3.6.2020