suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin.

Etsivässä nuorisotyössä toimitaan nuoren ehdoilla, jotta tämä löytäisi vastauksia kysymyksiinsä ja saavuttaisi tarvitsemansa palvelut.

Kunnat järjestävät etsivää nuorisotyötä, tai ne voivat hankkia palvelun esimerkiksi järjestöiltä.

Kauhajoella etsivää nuorisotyötä tekee neljä etsivää nuorisotyöntekijää.

Etsivä nuorisotyö auttaa:

• opiskelupaikan etsimiseen tai tukea opinnoissa etenemiseen

• työpaikan etsimiseen

• asunnon löytymiseen

• tuki- ja palveluasioiden selvittämiseen

• mieluisan harrastuksen löytymiseen

• muihin pienempiin ja suurempiin pulmiin

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Koulut, oppilaitokset ja puolustusvoimat ovat velvollisia ilmoittamaan etsivälle nuorisotyölle alle 25 -vuotiaat toimipisteissään keskeyttäneet nuoret. Meihin voi ottaa yhteyttä myös esimerkiksi perhe, ystävät, sosiaalitoimi, TE-palvelut ja terveystoimi. Pyydäthän kuitenkin nuorelta aina suostumuksen yhteydenottoon ennen kuin soitat meille, kiitos. Alle 18 -vuotiaan nuoren kohdalla tulee ilmoittajan pyytää myös lupa nuoren huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauhajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKauhajoen kaupunki
Alue Kauhajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 2.5.2022