suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilan etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivän nuorisotyön ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa. Yhteistyön lähtökohtana ovat nuoren omat tavoitteet ja toiveet.

Työskentely muotoutuu yksilöllisesti kunkin nuoren tilanteen mukaan. Yksilöohjauksen alkuvaiheessa nuoren tilanne kartoitetaan ja asetetaan tavoitteita yhdessä työskentelylle. Työskentely nuoren kanssa voi olla esimerkiksi keskustelua, neuvontaa, rinnalla kulkemista ja nuoren tutustuttamista eri palveluihin.

Keskeisenä osana Karkkilan kaupungin nuorisotyötä ja -toimintaa on Ruukinpajan nuorille suunnattu työpajatoiminta. Ruukinpaja työllistää nuoria ja auttaa arjen asioissa sekä opiskelu- ja työpaikkojen etsinnässä. Ruukinpaja järjestää kuntouttavan työn, työkokeilun ja palkkatuen avulla mahdollisuuden tutustua työelämään. Paja tarjoaa myös oppisopimuskoulutusta mm. puualan, maalaus- ja pintakäsittely- sekä graafisen alan ammatteihin. Olemme mukana tukemassa nuorten elämänhallintaa ja luomassa pohjaa opiskelu- ja työuralle.

Lisätietoja etsivästä nuorisotyöstä Karkkilassa löytyy Karkkilan kaupungin kotisivuilta. http://www.karkkila.fi/sivut/FI/Etsiva-nuorisotyo

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivän nuorisotyön ilmoituksen voi tehdä soittamalla tai laittamalla sähköpostia etsivän nuorisotyön ohjaajille.  Toimipiste kaupungintalolla.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivä nuorisotyö on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarkkilan kaupunki
Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 12.11.2021