suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Kankaanpään kaupungin nuorisotoimessa työskentelee kaksi etsivän nuorisotyön ammattilaista. Etsivän alueeseen kuuluvat Kankaanpää, Jämijärvi, Honkajoki, Pomarkku, Siikainen, Karvia ja Merikarvia. Etsivän nuorisotyön tekijät ovat nuorten käytettävissä erilaisissa elämään liittyvissä isoissa ja pienissä ongelmatilanteissa.

Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja on nuorella täysin luottamuksellista.

Toiminnalla ei pyritä korvaamaan käytössä olevia palvelujärjestelmiä, vaan auttamaan nuoria tavoittamaan nämä palvelut. Nuori voi ottaa yhteyttä työntekijään soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla, Facebookin kautta tai tulemalla tapaamaan etsiviä ICT-Centeriin. Lisäksi kuka tahansa, jolla on huoli nuoren hyvinvoinnista voi ottaa yhteyttä. Olipa hän sitten oma lapsi, sukulaislapsi, naapuri tai ystävä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKankaanpään kaupunki
Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 14.1.2019