suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyön tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Etsivässä nuorisotyössä toimitaan aina nuoren itsensä antamien tietojen, toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Työskentely perustuu nuoren ja etsivän nuorisotyöntekijän väliseen luottamukselliseen yhteistyöhön. Etsivän työn tärkein tehtävä on ohjata nuoria sellaisten palveluiden piiriin, joita nuori kokee omassa elämäntilanteessaan tarvitsevansa.

Etsivä nuorisotyö toimii nuoren apuna erilaisissa palvelu- ja viranomaisverkostoissa sekä tekee yksilö- ja ryhmänohjausta, auttaa nuorta muun muassa työ- ja opiskeluasioissa, arjen asioiden hoitamisessa, raha-asioissa ja asunnon etsimisessä sekä kulkee nuoren rinnalla. Voimme tavata nuoria koulussa, kotona, kahviloissa tai jossain muualla, mitä yhdessä nuoren kanssa sovimme.

Toimi näin

Etsivään nuorisotyöhön voi ottaa yhteyttä nuori itse, vanhemmat tai muut nuorten kanssa työskentelevät. Etsivä nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista.

Etsivän nuorisotyön yksilövalmentajiin voit olla yhteydessä sähköpostilla, puhelimitse ja Facebookissa. Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Etsivän nuorisotyön ensisijaisena tehtävänä on auttaa 17-29 -vuotiaita kangasalalaisia nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä työ on nuorelle täysin vapaaehtoista ja maksutonta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 29.5.2020