suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jokioisten kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Jokioinen
  • Julkinen palvelu

Etsivä työn tavoitteena on tukea niitä avuntarpeessa olevia 13–29-vuotiaita nuoria, jotka eivät jostakin syystä käytä olemassa olevia palvelujärjestelmiä tai jotka eivät ole tulleet niissä autetuiksi. Etsivän työn asiakkuus on nuorille aina vapaaehtoista, maksutonta ja perustuu luottamuksellisuuteen.

Etsivä nuorisotyöntekijä tarjoaa nuorille mahdollisuuden ammatilliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä työ auttaa esim. raha-asioiden järjestämisessä, asumiseen liittyvissä asioissa, terveyteen ja päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa sekä erilaisissa viranomaispalveluissa (TE-palvelut, KELA ym.).

Etsivä työ on matalan kynnyksen kohtaamista ja toimintaa arjessa. Tavoitteena on löytää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ne tuen tarpeessa olevat alle 29-vuotiaat nuoret ja nuorisoryhmät, jotka eivät jostakin syystä voi, tahdo tai pysty itse hakemaan apua. Työ tähtää ongelmien ennaltaehkäisyyn ja lähtee aina nuoren omista tarpeista sekä tavoitteista.

Etsivää nuorisotyötä toteutetaan Jokioisilla yksilöohjauksena sekä kohdennettuna pienryhmätoimintana. Jokioisilla toteutetaan myös Aikalisä-toimintamallia kutsuntojen yhteydessä.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Nuori (alle 29 v.) voit ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään, jos:

- Et ole hakenut, saanut tai vastaanottanut opiskelupaikkaa

- Olet keskeyttänyt opinnot

- Etsit työpaikkaa

- Tarvitset tukea itsenäistymiseen liittyvissä asioissa

- Tarvitset apua asunnon hankintaan, raha-asioiden hoitoon tai arjenhallintaan

- Joku muu tarvitsee apua ja tukea

Ota yhteyttä puhelimitse, Facebookissa, poikkea nuorisotilalla tai tartu vaikka hihaan kadulla, niin sovitaan tapaamisesta!

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJokioisten kunta
Palvelusta vastaaJokioisten kunta
Alue Jokioinen
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Jokioisten kunta
Päivitetty: 5.11.2020