suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Etsivä nuorisotyö

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Jokioisten kunta
Alue: Jokioinen
Palvelun kielet: suomi, englanti

Etsivä työn tavoitteena on tukea niitä avuntarpeessa olevia 13–29-vuotiaita nuoria, jotka eivät jostakin syystä käytä olemassa olevia palvelujärjestelmiä tai jotka eivät ole tulleet niissä autetuiksi. Etsivän työn asiakkuus on nuorille aina vapaaehtoista, maksutonta ja perustuu luottamuksellisuuteen.

Etsivä nuorisotyöntekijä tarjoaa nuorille mahdollisuuden ammatilliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä työ auttaa esim. raha-asioiden järjestämisessä, asumiseen liittyvissä asioissa, terveyteen ja päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa sekä erilaisissa viranomaispalveluissa (TE-palvelut, KELA ym.).

Etsivä työ on matalan kynnyksen kohtaamista ja toimintaa arjessa. Tavoitteena on löytää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ne tuen tarpeessa olevat alle 29-vuotiaat nuoret ja nuorisoryhmät, jotka eivät jostakin syystä voi, tahdo tai pysty itse hakemaan apua. Työ tähtää ongelmien ennaltaehkäisyyn ja lähtee aina nuoren omista tarpeista sekä tavoitteista.

Etsivää nuorisotyötä toteutetaan Jokioisilla yksilöohjauksena sekä kohdennettuna pienryhmätoimintana.


Toimi näin

Nuori (alle 29 v.) voit ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään, jos:

- Et ole hakenut, saanut tai vastaanottanut opiskelupaikkaa

- Olet keskeyttänyt opinnot

- Etsit työpaikkaa

- Tarvitset tukea itsenäistymiseen liittyvissä asioissa

- Tarvitset apua asunnon hankintaan, raha-asioiden hoitoon tai arjenhallintaan

- Joku muu tarvitsee apua ja tukea

Ota yhteyttä puhelimitse, Facebookissa, poikkea nuorisotilalla tai tartu vaikka hihaan kadulla, niin sovitaan tapaamisesta!


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.


Palvelun toteuttaa: 
Jokioisten kunta