suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin.

Etsivässä nuorisotyössä toimitaan nuoren ehdoilla, jotta tämä löytäisi vastauksia kysymyksiinsä ja saavuttaisi tarvitsemansa palvelut.

Etsivä nuorisotyö on keskeinen osa nuorten työpajana toimivaa Inarin kunnan Viestintäpajaa. Se toimii paitsi pajalla myös kunnan eri palveluverkoissa nuorten tukena.

Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa ensisijaisesti koulutuksen tai työelämän ulkopuolella olevia 17 - 25 -vuotiaita nuoria heidän arjessaan. Työn tavoitteena on tukea ja ohjata nuoria joko työvalmennukseen tai koulutukseen sekä tarvittaessa muiden palveluiden piiriin. Etsivän työn toimipiste on ns. matalan kynnyksen palvelutapa.

Nuorten työpajat ovat nuorille tarkoitettuja työharjoittelupaikkoja ja hyviä paikkoja elämäntaitojen kehittämiseen, aikuistumiseen, yhteisölliseen kasvuun ja työssäoppimiseen.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInarin kunta
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 8.4.2021