suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ikaalisten kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita Ikaalislaisia nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivän nuorisotyöntekijän luokse voi hakeutua nuori itse, joko soittamalla, tekstiviestillä tai facebookin kautta. Nuoren vanhemmat tai kaverit voivat myös ottaa yhteyttä. Etsivän nuorisotyön asiakkaaksi pääsee myös yhteistyökumppaneiden kautta. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa oppilaitokset, työpajan palveluohjaaja, päihdetyöntekijät, sosiaalityöntekijät ja mielenterveystoimisto

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Ikaalisten kaupunki

Palvelusta vastaa

Ikaalisten kaupunki
Tekstistä vastaa: Ikaalisten kaupunki
Päivitetty: 7.4.2021