suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tarkoitus on auttaa nuoria hoitamaan niitä asioita, jotka edistävät nuoren itsenäistä elämää ja parantavat tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista. Etsivältä saa tukea, tietoa ja rohkaisua asioiden hoitamiseen sekä apua sopivien palveluiden löytämiseen. Ratkaisuja elämän solmukohtiin etsitään yhdessä nuoren kanssa. Etsivä kulkee nuoren rinnalla sen aikaa, kun nuori kokee se ...

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivään nuorisotyöntekijään voi olla yhteydessä nuori itse, huoltaja, muu sukulainen, ystävä tai kuka vaan nuoresta huolissaan oleva henkilö. Tietyillä viranomaisilla on velvollisuus salassapitosäännösten estämättä luovuttaa tuen tarpeessa olevan nuoren yksilöinti- ja yhteystiedot etsivää nuorisotyötä varten. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista.

Etsivään voi olla yhteyksissä puhelimitse, sähköpostilla tai Facebookin kautta. Etsivä on tavattavissa myös kouluilla ja tiistai-iltaisin Nuokulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29 -vuotiaille nuorille.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Iitin kunta

Palvelusta vastaa

Iitin kunta
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 9.2.2021