suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus yksilölliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivän työntekijät etsivät nuoren kanssa vastauksia häntä askarruttaviin kysymyksiin ja auttavat nuorta tarvitsemiensa palveluiden piiriin.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivään nuorisotyöhön voit olla yhteydessä suoraan tai yhteysetsivään.fi palvelukanavan kautta.

Etsivään nuorisotyöhön voit kertoa huolesi läheisestäsi ja toivoa yhteydenottoa.

Etsivä nuorisotyöntekijä on nuoreen yhteydessä ja tarjoaa tapaamisaikaa.

Etsivän nuorisotyön palvelut ovat vapaaehtoisia.

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Etsivän nuorisotyön kohteena ovat 15–29 -vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat tukea koulu- ja työpaikan etsimiseen tai vaikkapa apua virastojen viidakossa.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 17.8.2023