suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä ja se on maksutonta perusopetuksen toimintaa. Ennen esiopetusta ja esiopetuksen jälkeen oleva toiminta-aika on varhaiskasvatustoimintaa ja noudattaa varhaiskasvatuslakia ja asetusta.

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka. Varhaiskasvatustoiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta tarjotaan Yhtenäiskoulun esiopetustiloissa klo 7.45-16.30. Em. toiminta-ajan ulkopuolinen aika, koulun loma-aikojen varhaiskasvatus ja vuorohoitoa tarvitsevien lasten varhaiskasvatus järjestetään päiväkoti Mustikkatassussa.

Esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen tehtävänä on vahvistaa lapsen tervettä itsetuntoa myönteisten oppimis- ja leikkikokemusten avulla ja tarjota mahdollisuuksia monipuoliseen vuorovaikutukseen. Esiopetuksen jälkeisen toiminnan tärkeä toimintamuoto onkin leikki ja ulkoilu. Toiminnassa ovat myös mukana koulun iltapäiväkerholaiset ja koulunkäynnin ohjaajat.

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus voi olla joko kokoaikaista (yli 5 tuntia päivässä) tai osa-aikaista (enintään 5 tuntia päivässä).

Täydentävästä varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatukseen eDaisy -sähköisessä asioinnissa. Lapsella pitää olla suomalainen henkilötunnus. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla. Tee jokaisesta lapsesta oma hakemus. Voit täyttää hakemuksen myös kunnan yhteispalvelupisteen päätteellä.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden, mielellään vähintään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos työllistyt tai pääset äkillisesti opiskelemaan ja et ole pystynyt ennakoimaan hoidon tarvetta, ota yhteys varhaiskasvatuksen johtajaan tai hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Varhaiskasvatuksen uusi toimintakausi alkaa aina 1.8. Jos lapsesi ei ole vielä varhaiskasvatuksessa ja tiedät hoidon tarpeesta hyvissä ajoin, hae varhaiskasvatuspaikkaa keväällä erikseen ilmoitettuna aikana. Tee uusi hakemus, kun lapsesi aloittaa esikoulun ja hän tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa tai mikäli haluat vaihtaa lapsesi nykyisen varhaiskasvatusmuodon perhepäivähoidosta päiväkotihoitoon tai päinvastoin.

Saat päätöksen varhaiskasvatuspaikasta sähköisesti. Muista, että vastaanottaessasi varhaiskasvatuspaikan, se päättää Kelan kodinhoidontuen.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen on oikeus heinäkuun loppuun ennen koulun 1. luokan alkua.

Esiopetus on maksutonta, mutta esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus on maksullinen. Varhaiskasvatuksesta peritään maksu, joka perustuu lakiin varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista (1503/2016). Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja varhaiskasvatukseen varattu hoitoaika.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntyharjun kunta
Palvelusta vastaaMäntyharjun kunta
Alue Mäntyharju
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 31.8.2021