suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalla esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta tarjotaan samassa yksikössä, missä esiopetus on järjestetty.

Jos lapsella on myös esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen tarve, voi samalla sähköisellä esiopetukseen ilmoittautumisella hakea myös varhaiskasvatuspaikkaa. Tästä asiasta saatte lisätietoja varhaiskasvatuksen palveluohjaajilta.

Esiopetuspaikat löytyvät esiopetuksen nettisivuilta. Lisää tietoa esiopetusta täydentävästä varhaiskasvatuksesta ja sen maksuista sekä hoitoajoista löydät esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Toimi näin

Jos lapsella on myös esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen tarve, voi samalla sähköisellä esiopetukseen ilmoittautumisella hakea myös varhaiskasvatuspaikkaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetusikäiset lapset.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatusmaksu määräytyy hoitoaikaperusteisesti esiopetusikäisen tarvitseman varhaiskasvatusajan mukaan portaittain 0-85 h/kk, 86-120 h/kk, 121-150 h/kk ja 151 h tai yli/kk.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 15.11.2021