suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keravan kaupunki

Esiopetuspalvelut

  • Palvelu
  • Kerava
  • Julkinen palvelu

Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lapsen osallistumisesta vastaavat huoltajat.

Toimi näin

Jokaisen kuusi vuotta täyttävän lapsen kotiin lähetetään vuoden vaihteessa kirje, jossa kerrotaan esiopetuksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta. Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisellä esiopetushakemuksella Hakuhelmi-palvelussa (https://www.kerava.fi/asioi-verkossa/varhaiskasvatus).

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetuksella tarkoitetaan aikaa vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua. Yleensä lapsi on esiopetuksessa sinä vuonna, kun hän täyttää kuusi vuotta.

Palvelu on maksuton.

Kunnallisessa päiväkodissa järjestetty perusopetuslain alainen esiopetus 4 tuntia/päivä on maksutonta. Maksuttoman esiopetuksen lisäksi tarvittavasta kunnallisesta päivähoidosta peritään 60 % kokopäivämaksusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeravan kaupunki
Palvelusta vastaaKeravan kaupunki
Alue Kerava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keravan kaupunki
Päivitetty: 4.12.2019