suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Esiopetuskuljetukset

  • Palvelu
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Paimiossa esiopetuksen oppilas on oikeutettu perusopetuslain mukaiseen maksuttomaan esiopetuskuljetukseen tai kuljetuskorvaukseen, jos matka kotoa esiopetuspaikkaan ylittää kolme kilometriä suuntaansa.

Kuljetus tai korvaus voidaan järjestää myös tilanteessa, jossa oppilaan esikoulumatka on liian vaikea, rasittava tai vaarallinen oppilaan ikään ja muihin olosuhteisiin nähden.

Jos lapsesi on pelk ...

Toimi näin

Jos lapsesi käy esiopetuksessa Lempilän päiväkodissa, täytä Wilma-järjestelmässä hakemus koulukuljetukseen.

Jos et pääse asioimaan sähköisesti Wilma-järjestelmässä, täytä lomake ”Anomus esikoulukuljetuksen saamiseksi” ja toimita se koulutoimistoon. Voit joko lähettää lomakkeen postitse kaupungintalon postiosoitteeseen tai tuoda sen itse koulutoimistoon. Koulutoimisto sijaitsee Paimion kaupungintalon toisessa kerroksessa. Varaathan ajan käynnille etukäteen soittamalla koulutoimiston toimistosihteerille.

Voit toimittaa koulukuljetusanomuksen myös sähköpostitse. Lähetä anomus sähköpostilla koulutoimiston toimistosihteerille. Osoitteen löydät linkistä ”Koulupalvelut”.

Jos lapsesi on oikeutettu kuljetuskorvaukseen, täytä lomake "Sopimus lapsen esiopetuskuljetuksen korvauksesta" ja toimita se sen päiväkodin johtajalle, jossa lapsesi käy esiopetusta.

Lisätietoja esiopetuskuljetuksesta saat linkistä "Paimion kaupungin koulukuljetussäännöt". Esiopetuskuljetuksia käsitellään kohdassa 2.8.

Lisätietoja esiopetuskuljetuksesta antavat myös koulutoimiston toimistosihteeri, varhaiskasvatusohjaaja sekä varhaiskasvatuksen palveluneuvoja palveluaikoinaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetukseen osallistuva lapsi on oikeutettu maksuttomaan esiopetuskuljetukseen tai kuljetuskorvaukseen, jos

  • hänen matkansa kotoa esiopetukseen ylittää kolme kilometriä tai
  • matka on muuten oppilaalle liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Kuljetettava tai korvattava matka koskee ainoastaan kotoa suoraan esiopetukseen tai suoraan esiopetuksesta kotiin kulkemista, ei siirtymisiä täydentävän varhaiskasvatuksen ja kodin välillä.

Palvelun toteuttaa

Paimion kaupunki

Palvelusta vastaa

Paimion kaupunki
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 7.10.2022