suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Esiopetusikäisen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Lapsi voi osallistua esiopetuksen lisäksi tarvittaessa varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatus järjestetään samassa päiväkodissa kuin esiopetus.

Varhaiskasvatuksen osuudesta peritään varhaiskasvatuksen asiakasmaksu perheen tulojen ja varhaiskasvatuksen määrän mukaan. Rovaniemellä esiopetusikäisen varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissa enintään 5 tuntia päivässä tai yli 5 tuntia päivässä. Tark ...

Toimi näin

Varhaiskasvatukseen hakeminen esiopetuksen lisäksi:

  • Hae varhaiskasvatusta esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten sähköpostiisi tulevan pyynnön mukaisesti 14 vuorokauden sisällä. Huolehdi, että asiakastiedoissa on oikea sähköpostiosoite. Mikäli et toimita tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu. Lue tarkemmin asiakasmaksuista Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasmaksut -ohjeistuksesta.

Varhaiskasvatustarpeen muutos toimintavuoden aikana:

  • Sovi asiasta varhaiskasvatusyksikön johtajan kanssa.

Varhaiskasvatuksen tarve kesällä esiopetusvuoden jälkeen:

  • Tee sähköinen varhaiskasvatushakemus kesäajalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 28.7.2023