suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylivieskan kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Ylivieska
  • Julkinen palvelu

Lapsi osallistuu esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa (19 tuntia viikossa).

Ylivieskassa esiopetusta järjestetään sekä kouluilla että päiväkodeissa (kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa). Esiopetuspaikan valinnan ratkaisee lapsen päivähoidon tarve. Mikäli lapsi ei tarvitse esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan koulun esiopetusryhmästä. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan päiväkodista. Katajan ja Raudaskosken kouluilla on mahdollisuus iltapäivähoitoon.

Esiopetuksen järjestämispaikat päätetään sivistyslautakunnassa hakemusten perusteella vuosittain.

Perusopetuslain mukainen esiopetus on maksutonta. Esiopetuksen lisäksi tarvittavasta päivähoidosta peritään tulojen mukaan määräytyvä maksu.

Toimi näin

Esiopetusikäisten lasten koteihin lähetetään tammi-helmikuun aikana ohjeet Wilman kautta tapahtuvaan sähköiseen esiopetukseen ilmoittautumiseen.

Koteihin postitetaan esiopetukseen ilmoittautumisohjeiden mukana tiedonsiirtolomake, jonka välityksellä vanhemmat /huoltajat välittävät tietoa lapsestaan ja lapselle merkityksellisistä asioista tulevalle esiopettajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perusopetuslain mukainen esiopetus on osallistujille maksutonta.

Esiopetuksen lisäksi tarvittavastavarhaiskasvatuksesta peritään tulojen mukaan määräytyvä maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlivieskan kaupunki
Palvelusta vastaaYlivieskan kaupunki
Alue Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylivieskan kaupunki
Päivitetty: 3.12.2021