suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Varkaus
  • Julkinen palvelu

Esiopetusta järjestetään Varkaudessa kuudella alakoululla ja neljässä päiväkodissa.

Esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa. Opetus ja sen edellyttämät oppikirjat, muu oppimateriaali sekä työvälineet ja ateriat ovat oppilaille maksuttomia. Esiopetusta annetaan neljä tuntia päivässä. Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tav ...

Toimi näin

Varkaudessa esiopetukseen haetaan tammikuussa, ja ensisijainen hakumuoto on sähköinen hakemus. Palveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman verkkopankkitunnuksilla. Lomakkeen otsikoiden perässä olevaa kysymysmerkkiä (?) painamalla saatte ohjeita kunkin kentän täyttämiseen. Esiopetushakemuksella valittu toimintamuoto on päiväkoti. Hoitopaikka-listauksesta esiopetuspaikaksi valitaan joko päiväkoti tai koulu. Hakemuksessa kysytään myös esiopetuksen kuljetustarpeesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Varkauden kaupunki

Palvelusta vastaa

Varkauden kaupunki
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 2.12.2021